QL. Маркування молочних продуктів
крім дитячого харчування
Час проведення: 10.00 – 12.00 + питання-відповіді
💰 Вартість участі:
🔹 2 700 грн. – при реєстрації до 05 травня (знижка 10%!)
👥 675 грн. – для 2-го та кожного наступного учасника від однієї компанії
🔹 3 000 грн. – при реєстрації після 05 травня
👥 750 грн. – для 2-го та кожного наступного учасника
Мова викладання: українська
👩🏫Автор та ведуча: Вікторія Бойко – Експерт з маркування харчових продуктів. 13 років практичного досвіду, зокрема у національних торгівельних мережах та виробничій компанії. Аналіз відповідності маркування харчових продуктів вимогам чинного законодавства (експертиза дизайн-макетів).
🎯 Кому буде цікаво? Виробникам-новачкам, які які прагнуть розібратися у питаннях маркування молочних продуктів. А крім цього, виробникам, які хочуть у колі однодумців обговорити накопичені питання, почути погляд зі сторони на хвилюючі моменти.
Перелік норматично-правових актів, які буде розглянуто під час онлайн-семінару:
- ЗУ 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
- ЗУ 1870-IV «Про молоко та молочні продукти»
- ЗУ 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
- ЗУ 752-XIV «Про правову охорону географічних зазначень»
- ЗУ 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»
- Наказ Мінагрополітики № 1692 «Про затвердження національних символів для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів із зареєстрованими назвами місця походження товару, географічними зазначеннями, традиційними гарантованими особливостями, а також Правил їх використання та Вимог до них»
- Наказ МОЗ №45 Про затвердження Вимог до харчових ароматизаторів, Вимог до харчових добавок та Вимог до харчових ензимів
- Наказ Мінагрополітики №1592 «Про затвердження Вимог до деяких видів частково або повністю зневодненого консервованого молока, призначеного для споживання людиною»
- Наказ МОЗ №1613 «Про затвердження Правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів»
- Наказ МОЗ №1145 «Про затвердження Вимог до тверджень про поживну цінність харчових продуктів та тверджень про користь для здоров’я харчових продуктів»
- Наказ Мінагрополітики №684 «Про затвердження Вимог до ідентифікаційної позначки та порядку її нанесення»
Програма
- Формування назви харчового молочного продукту з урахуванням діючих вимог українського законодавства.
- Обов’язкові елементи маркування молочних продуктів.
- Ідентифікаційна позначка на упаковках молочних продуктів.
- Безлактозні молочні продукти, правила зазначення вмісту лактози у складі харчового продукту.
- Зазначення добровільної інформації в маркуванні молочних продуктів:
- поняття «натуральний продукт»
- твердження про поживну цінність та твердженнями про користь для здоров’я
- крафтовий (ремісничий) продукт
- Географічні зазначення молочних продуктів України
- Альтернатива продуктам з молока (рослинні напої)
- За бажанням учасників, аналіз макетів продукції з наданням рекомендацій.
Підписуйетсь на наші соціальні мережі 👇