QL. Методи санітарно-мікробіологічного дослідження молока та виробів з нього

Час проведення: 10.00 – 13.00

Мова викладання: українська

Вартість:

  • 4050 грн. при реєстрації до 06.06.2024 р. (знижка 10%), 810 грн. – 2-й та кожен наступний учасник
  • 4500 грн. при реєстрації після 06.06.2024 р., 900 грн. – 2-й і кожен наступний учасник

Автор та ведуча: Калініченко Світлана Вікторівна, доктор мед. наук, старший науковий співробітник, завідуюча лабораторією вірусних інфекцій ДУ «Інститут мікробіології і імунології ім. Мечникова Національної академії медичних наук України».

Програма

1. Мікроорганізми, які використовуються при виробництві молочних продуктів:

  • Загальна характеристика молочнокислих мікроорганізмів
  • Молочнокислі стрептококи (лактококи)
  • Молочнокислі палички (лактобактерії)
  • Пропіоновокислі бактерії, оцтовокислі бактерії, біфідобактерії, дріжджі
  • Слизоутворююча паличка

2. Мікроорганізми – збудники псування молока та молочних продуктів:

  • Маслянокислі бактерії
  • Гнильні бактерії
  • Термостійкі молочнокислі палички
  • Бактеріофаги
  • Плісняві гриби

3. Мікробіологія сирого молока.

  • Джерела обсіменіння сирого молока мікроорганізмами
  • Зміна мікрофлори молока під час його зберігання
  • Вади сирого молока
  • Вимоги стандарту на молоко заготівельне
  • Мікробіологічний контроль якості молока, яке надходить на підприємство

4. Мікробіологія питного молока.

  • Методи зниження бактеріальної обсіменіння молока
  • Теплова обробка молока
  • Фактори, які впливають на ефективність пастеризації молока
  • Джерела післяпастеризаційного обсіменіння молока мікроорганізмами
  • Стерилізація молока
  • Мікробіологічний контроль виробництва пастеризованого, стерилізованого молока

5. Закваски.

  • Загальні відомості про використання заквасок
  • Класифікація заквасок
  • Виділення чистих культур молочнокислих бактерій та визначення їх виробничої цінності
  • Принцип підбору культур у до складу заквасок
  • Вимоги до молока для виробництва заквасок
  • Різні види заквасок
  • Види бактерійних концентратів
  • Культури плісені та дріжджів
  • Виготовлення заквасок на виробництві
  • Мікрофлора кефірних грибків
  • Виготовлення кефірної закваски
  • Вади заквасок
  • Мікробіологічний контроль виробництва і якості закваски

6. Мікробіологія кисломолочних продуктів.

  • Дієтичні та лікувальні властивості кисломолочних продуктів
  • Джерела первинної мікрофлори
  • Особливості мікробіологічних процесів при виробництві кисломолочних продуктів
  • Вади кисломолочних продуктів
  • Мікробіологічний контроль виробництва кисломолочних продуктів

7. Мікробіологія масла.

  • Джерела первинної мікрофлори масла
  • Умови для розвитку мікроорганізмів у маслі
  • Бактеріальна закваска для кисловершкового масла
  • Мікрофлора масла і її зміни при зберіганні
  • Вади масла
  • Мікробіологічний контроль виробництва масла

8. Мікробіологія сиру.

  • Джерела мікрофлори сиру
  • Мікрофлора заквасок для різних видів сирів
  • Мікробіологічні процеси при виробництві сиру
  • Вади сирів
  • Мікробіологічний контроль виробництва сиру

9. Мікробіологія молочних консервів та морозива.

  • Принципи консервування молочних продуктів
  • Стерилізовані молочні консерви
  • Згущені молочні консерви з цукром
  • Сухі молочні продукти
  • Мікробіологія морозива
  • Зміна мікрофлори морозива в процесі його виробництва
  • Мікробіологічний контроль виробництва морозива

10. Мікробіологія вторинної молочної сировини.

  • Мікрофлора знежиреного молока
  • Мікрофлора молочної сироватки
  • Мікрофлора маслянки

Познайомитись з Калініченко Світланою можно на нашому ютюбі за ПОСИЛАННЯМ

Більше відео в плей-листі ЗАПИСИ ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВ

Обратная связь

Сайт рыбатекст поможет дизайнеру, верстальщику, вебмастеру сгене рировать несколько абзацев более менее осмысленного текста рыбы на русском языке, а начинающему оратору отточить навык публичных выступлений в домашних условиях