18-19 червня 2015 р. відбувся новий семінар «Пастки та джерела проблем у ВЕРХ»
Семінар став цікавим як для співробітників фармацевтичних підприємств, так і для співробітників лабораторій харчової галузі, для закладів науки.
Автором та ведучим семінару був провідний викладач Учбового Центру «СтТР» Макаренко А.Г. — кандидат хімічних наук, експерт в галузі інструментальних методів аналізу.
В ході семінару розглядалися виключно практичні аспекти ВЕРХ: Особливості приготування рухомої фази. Вплив рН, концентрації елюента, чистоти розчинників та рухомої фази на хроматогрфічну систему, особливості дегазації; Приготування зразків, природа виникнення домішків у зразках, розкладання зразків. Особливості введення зразків в колонку, точність інжектування, виникнення піків-артефактів; Клифікація обернених фаз і їх вибірковість. Хімічні реакції в колонках, вплив температури на розділення речовин. Особливості використання детекторів, перевантаження детектора, вплив шуму на точність аналізу, кількісний аналіз малих концентрацій речовин; Основи стратегії розробки методу ВЕРХ, оптимізація методики на прикладі використання обернено-фазової хроматографії. Розробка валідаційного протоколу та звіту з валідації методики ВЕРХ. Верифікація методики.