QL. Поживні середовища: приготування, випробування на відповідність досліджень та зберігання
Час проведення: 10.00 – 13.00
Мова викладання: українська
💰 Вартість участі:
🔹 4 500 грн. – при реєстрації до 30 квітня (знижка 10%!)
👥 1 125 грн. – для 2-го та кожного наступного учасника від однієї компанії
🔹 5 000 грн. – при реєстрації після 30 квітня
👥 1 250 грн. – для 2-го та кожного наступного учасника
👩🔬 Автор та ведуча: Калініченко Світлана Вікторівна, доктор мед. наук, старший науковий співробітник, завідуюча лабораторією вірусних інфекцій ДУ «Інститут мікробіології і імунології ім. Мечникова Національної академії медичних наук України».
З тих пір, як були відкриті мікроорганізми, і протягом багатьох десятиліть мікробіологи вчилися вирощувати їх у лабораторних умовах (а пізніше і умовах виробництва, на спеціальних заводах). Зрозуміло, чому це так важливо: адже недостатньо побачити бактерії під мікроскопом, потрібно вивчити їх спосіб життя, способи харчування і т. д.
Тобто, для того, щоб ідентифікувати бактерії, дослідити їх культуральні та біохімічні властивості, а також для тривалого зберігання мікроорганізмів, для їх живлення використовують живильні середовища. Знання про склад, призначення живильних середовищ необхідні для правильного підбору їх для культивування і ідентифікації мікроорганізмів.
Програма
- Класифікація живильних середовищ та вимоги до них.
- Етапи приготування середовищ:
- варіння;
- становлення оптимальної величини рН;
- освітлювання;
- фільтрація;
- розлив;
- стерилізація;
- контроль.
- Огляд диференціально-діагностичних середовищ (переваги та недоліки). Альтернавні диференціально-діагностичні середовища: огляд та характеристика хромогенних середовищ.
- Сучасне устаткування для приготування і розливу поживних середовищ
Познайомитись з Калініченко Світланою можно на нашому ютюбі за ПОСИЛАННЯМ
Більше відео в плей-листі ЗАПИСИ ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВ
Підписуйетсь на наші соціальні мережі 👇