QL. Підвищення кваліфікації лаборантів та працівників хімічних лабораторій: організація ефективної роботи на всіх етапах
Час проведення: 10.00 – 13.00
💰 Вартість участі:
🔹 6 300 грн. – при реєстрації до 02 жовтня (знижка 10%!)
👥 1 575 грн. – для 2-го та кожного наступного учасника від однієї компанії
🔹 7 000 грн. – при реєстрації після 02 жовтня
👥 1 750 грн. – для 2-го та кожного наступного учасника
🎯Для кого: буде корисним працівникам фармацевтичної галузі, співробітникам випробувальних лабораторій з контролю якості харчових продуктів та інших суміжних галузей. Онлайн-семінар із практичними прикладами призначений для співробітників лабораторій та керівників підрозділів. Він допоможе критично переглянути основи роботи в лабораторії від пробопідготовки до внутрішньолабораторного контролю якості.
Учасники семінару навчаться основ правильного поводження з мірним посудом – від проведення аналітичних операцій і до миття. Адже неправильне поводження із мірним посудом призводить до неправильних результатів аналізу. Ви дізнаєтеся чому помиляються деякі експерти, які кажуть, що сушити мірний посуд за високої температури не можна. Також дізнаєтеся, які ризики несе неповністю висушений мірний посуд.
Основа основ – робота з аналітичними вагами. Незважаючи на, начебто, всю простоту цього аналітичного обладнання, воно часто готове надати чергові сюрпризи. Як правильно поводитися з вагами, як правильно їх калібрувати при щоденній роботі – ось лише деякі ключові моменти.
Слухачі здобудуть основи знань при роботі з електронними таблицями, розглянуть приклади і можливі помилки в методах «мокрої хімії», та техніку безпеки при роботі в хімічній лабораторії . Також на вас чекає і багато іншої додаткової інформації.
Програма
- Робота із аналітичними вагами.
- Встановлення аналітичних вагів та їх обслуговування в аналітичній лабораторії.
- Правильні процедури зважування аналітичного зразка.
- Аналітичний мірний посуд та правила роботи з ним. Приготування розчинів, концентрація розчинів, поняття аліквоти, очищення та миття мірного посуду, процедури тестування мірного посуду згідно міжнародних стандартів.
- Розрахунки в «мокрій хімії» з використанням Excel. Використання Excel для статистичної обробки даних.
- Титриметричні методи аналізу, крива титрування, похибки в титриметричних методах аналізу. Розрахунки невизначеності в титриметричних методах аналізу з використанням Excel.
- Техніка безпеки в хімічній лабораторії. Основи безпечної роботи з реактивами та обладнанням.
Підписуйетсь на наші соціальні мережі 👇